Corona protocol

Protocol voor paardrijden bij Rijvereniging de Maresca Ruiters                   Datum 14-05-2020

Corona coördinator: Peter van der Linden

Adres: Rondven 2 6026PX

 

Sportaccommodaties werken toe naar een gefaseerde en verantwoorde openstelling van de 

faciliteiten. Naast de anderhalve meter maatregel zal de sport elke nieuwe stap baseren op de geldende adviezen van het RIVM in samenhang met de maatregelen van de regering en overheden. 

 

Ook Rijvereniging de Maresca Ruiters werkt toe naar een gefaseerde opstart voor het veilig en verantwoord beoefenen van de paardensport. Kernpunt hierin is dat de veiligheid en gezondheid van iedere paardensporter, vrijwilliger en medewerker gewaarborgd is. De basis voor deze gefaseerde opstart is het Protocol verantwoord sporten www.nocnsf.nl/sportprotocol van 14-05-2020. Dit document beschrijft hoe Rijvereniging de Maresca Ruiters de huidige maatregelen zal toepassen.

 

   

Maatregelen Rijvereniging de Maresca Ruiters

 

- Sporters boven de 12 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers.

- Onze locatie is aangepast open om ruiters de gelegenheid te geven hun sport te beoefenen in de buitenlucht. Op basis van de openingstijden van het clubgebouw (donderdag van 19:00u – 21:30u) kunnen personen gebruik maken van de faciliteiten; zoals de rijbak, de kantine en het toilet. - De 1,5 meter dient te allen tijde in acht genomen te worden en wij treffen hiervoor extra hygiënemaatregelen. Er is extra aandacht voor het reinigen van de gemeenschappelijke voorzieningen.

- Op de parkeerplaats (het grasveld) wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen auto’s met trailers en vrachtwagens. Dit om voldoende uitstap- en uitlaadruimte te hebben en altijd 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Sanitaire voorzieningen zijn open voor de aanwezigen, bij wastafels geldt een afstand van 1,5 meter tussen de personen.

Het bestuur draagt zorg voor de anderhalve meter afstand tussen personen, bijv. door tafels en stoelen op 1,5m te plaatsen. Het is zolang de maatregelen gelden niet mogelijk om consumpties te nuttigen. Er wordt geen contactsport uitgeoefend.

 

 

Paardrijden per doelgroep 

 

Kinderen t/m 12 jaar  

 

Privé- en groepslessen/trainingen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit onder begeleiding en in de buitenlucht kunnen laten plaatsvinden. Onze instructeurs, trainers en begeleiders houden, 1,5 meter afstand tot de ruiters en elkaar. 

 

Ruiters dienen, indien mogelijk, zelfstandig te kunnen poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Er wordt 1,5 meter afstand aangehouden.

 

Ruiters met een eigen pony mogen bij het poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen alleen geholpen worden door een persoon uit hetzelfde huishouden. Het op- en afzadelen van paarden en pony’s vindt plaats buiten bij de trailer.  

 

Jeugd 13 t/m 18 jaar  

 

Privé- en groepslessen/trainingen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit onder begeleiding en in de buitenlucht kunnen laten plaatsvinden. Ook is het bij ons voor deze leeftijdsgroep mogelijk om 1,5 meter afstand onderling te houden. Onze instructeurs, trainers en begeleiders houden 1,5 meter afstand tot de ruiters en elkaar.  

 

Wij geven jeugd van 13 t/m18 jaar geen les/training in disciplines waarbij 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden. 

 

Om de 1,5 meter in acht te kunnen houden maken de bestuursleden op basis van de ervaring van de ruiters, de grootte van onze rijbaan en de activiteiten een inschatting van hoeveel ruiters er samen kunnen rijden.

 

Ruiters moeten bij voorkeur zelfstandig poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen en mogen alleen geholpen worden indien dit noodzakelijk is, door een persoon uit hetzelfde huishouden.Het op- en afzadelen van paarden en pony’s vindt plaats buiten bij de trailer.

 

 Volwassenen

 

Privé- en groepslessen/trainingen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit in de buitenlucht kunnen laten plaatsvinden. Ook is het bij ons voor de volwassenen mogelijk om 1,5 meter afstand onderling te houden. Onze instructeurs, trainers en begeleiders  houden 1,5 meter afstand tot de ruiters en elkaar.  

 

Wij geven volwassenen geen les/training in disciplines waarbij 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden. 

 

Om de 1,5 meter in acht te kunnen houden maakt het bestuur op basis van de ervaring van de ruiters, de grootte van onze rijbaan en de activiteiten een inschatting van hoeveel ruiters er samen kunnen rijden.

 

Ruiters moeten bij voorkeur zelfstandig poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen en mogen alleen geholpen worden indien dit noodzakelijk is, door een persoon uit hetzelfde huishouden.Het op- en afzadelen van paarden en pony’s vindt plaats buiten bij de trailer.

 

Communicatie

 

Op de accommodatie zijn posters opgehangen om de hygiëne- en gedragsregels duidelijk te maken aan de ruiters.

 

Alle ruiters die op onze accommodatie komen om te sporten ontvangen via mail een bericht met de regels op onze accommodatie. Voor jonge ruiters t/m 12 jaar wordt richting de ouders/verzorgers gecommuniceerd.

 

De hygiëne- en gedragsregels zijn duidelijk zichtbaar op onze website marescaruiters.nl

 

Dit protocol is ter inzage in het clubgebouw beschikbaar.

 

Wedstrijden 

  • Er vinden op onze accommodaties geen georganiseerde evenementen en wedstrijden plaats.
  • Ruiters met een eigen paard krijgen de mogelijkheid om online proeven op te nemen, in te sturen en trainingen te volgen om verder geholpen te worden met de correcte beweging van hun paard. 

 

 


 

Hygiëneregels Rijvereniging de Maresca Ruiters

 

De volgende regels worden gehanteerd:

Houdt 1,5m afstand

 

Was je handen voor en na bezoek aan de rijvereniging.

 

Ga, indien mogelijk, voorafgaand aan de clubles thuis naar het toilet

 

Vermijd aanraken van je gezicht

 

Schud geen handen

 

Ga na afloop van de clubles meteen naar huis

 

Neem je eigen drinken mee

 

Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts

 

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

 

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (Covid-19) tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).

 

Blijft thuis als je het coronavirus (Covid-19) hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest), minimaal zeven dagen na uitslag van de test.

 

Bij vragen kun je ten allen tijden terecht bij de bestuursleden